BENTO W KUKBUK

''

KUKBUK też docenił Bento

Coraz więcej ludzi przekonuje się do tego, że oprócz tego CO jemy, ważne jest też to JAK to robimy. Sposób ułożenia potraw i poszczególnych składników, ich dobór pod względem rodzaju, smaku i koloru, a wreszcie ostateczna kompozycja, która zadecyduje o sukcesie całości – to wszystko ma znaczenie. Chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć wyższości pięknie, a przede wszystkim samodzielnie przygotowanego śniadania/obiadu czy kolacji nad posiłkiem kupionym gdzieś w biegu, w pośpiechu i w momencie gdy dopadnie nas głód. Z drugiej strony, trudno o apetyczną przekąskę, jeśli zabieramy ją ze sobą w poplamionym papierze śniadaniowym (relikt z przeszłości) lub co gorsza w (o zgrozo!) tak popularnym wśród Polaków woreczku foliowym. Nie wiadomo czy to ostatnie rozwiązanie jest bardziej nieestetyczne czy nie ekologiczne. To oczywiste, że o smakowite podanie potrawy łatwiej zadbać na prawdziwym przyjęciu, z pełną zastawą i oprawą, która dopełnia umiejętności kucharza. Jak jednak dokonać tego na dużo mniejszą skalę, nie mając tak spektakularnych środków i narzędzi? Na przykład zabierając lunch do pracy lub przekąskę na wędrówkę po górach? Japończycy znaleźli, a my wprowadzamy nad Wisłą właśnie takie, optymalne rozwiązanie w tej sytuacji. To Bento, pudełka o których robi się coraz głośniej. I to nie tylko za sprawą tak zwanego marketingu szeptanego, który polega na wymienianiu między ludźmi informacji o czymś co jest dobre, a zarazem pomysłowe i przede wszystkim skuteczne. Bento doceniły także media, i to nie byle jakie, bo głównie te wyspecjalizowane w kulinarnych nowinkach i gadżetach.

„Świeżo upieczony”, a jednak już doceniany przez krytyków i czytelników warszawski magazyn kulturalno-kulinarny „KUKBUK” również nie oparł się wdziękowi Bento, poświęcając mu specjalne miejsce na swoich łamach. Jeśli chcesz być na bieżąco z tym, co w Bento piszczy, koniecznie zajrzyj tam od czasu do czasu. W specjalnie przeznaczonym do tego dziale redaktorki i redaktorzy, którzy tam, jak my, chcą dzielić się z innymi radością jedzenia, prezentują możliwości, jakie niesie ze sobą proste, aczkolwiek innowacyjne pudełko na posiłek. Na pięknych zdjęciach nie tylko obejrzysz ile możliwości i wariantów kształtów, wzorów i kolorów oferuje Bento, ale sprytnie podpatrzysz też, co może znaleźć się w Twoim własnym pudełku następnego dnia, i następnego, i następnego…. i tak w kółko, bo magazyn KUKBUK powstał właśnie z myślą o tym, by nieustannie inspirować i zachęcać do eksperymentowania w kuchni. Przy okazji dostaniesz garść smakowitych przepisów na każdą porę dnia i roku oraz solidną dawkę artykułów tematycznych. O czym? O jedzeniu rzecz jasna, bo to właśnie tej przyjemności prawie w całości poświęcone jest ten fantastyczny dwumiesięcznik. Podobnie jak Bento, które jak żadna inna nowość na polskim rynku, odkrywa możliwości i uroki codziennego spożywania własnoręcznie skomponowanych i przygotowanych posiłków. To nie przypadek, że docenił to zwłaszcza KUKBUK, czyli magazyn który podobnie jak Bento przywiązuje dużą wagę do zbilansowanej, zdrowej, a przede wszystkim smacznej diety.

W najnowszym numerze KUKBUKA zobaczysz takie cudeńka:

''

''Resztę przepisów, a także prenumeratę KUKBUKA zamówisz tutaj: http://kukbuk.com.pl/prenumerata

Wkrótce zapraszamy do obejrzenia zdjęć z poprzednich numerów.

Witaj

Witamy w świecie Bento!
Jeśli jesteś osobą, która na co dzień starannie dba o siebie, a jednocześnie nie boi się nowych, świeżych pomysłów, trafiłeś we właściwe miejsce. Jesteśmy pierwszym i największym w Polsce dystrybutorem Bento Box'ów, czyli japońskich pudełek śniadaniowych, które doceniły już setki tysiący ludzi na całym świecie. Spośród konkurencji wyróżnia nas to, że starannie selekcjonujemy pudełka, które prezentujemy na naszej stronie, zachowując przy tym dużą różnorodność tak, by każdy mógł znaleźć tu coś dla siebie. Jeśli od wielkomiejskich fast food’ów wolisz ideę slow food, koniecznie zapoznaj się z nasza ofertą i już dziś zacznij komponować swój własny zestaw Bentomaniaka.

X Zamknij

Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług zgodnie z Polityką Cookies.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu mechanizmu cookie w Twojej przeglądarce.